Ribniki

Žuborenje potočka ali mirna gladina jezera, posejana s cvetovi lokvanjev in obdana z bujnim rastlinjem, nam pritegne pozornost in našim očem odpre pogled za videnje vse lepote okoli nas. Voda je izvir življenja. Vse okoli nas je povezano z njo. Naše telo je zgrajeno večinoma iz vode in njena naravno pozitivna vibracija vpliva pomirjujoče na naše misli in telo. Naše misli potujejo včasih kot divja spomladanska reka, drugič pa mirujejo kot gladina jezera, po močnem dežju. Dandanes vsak človek potrebuje to mirno jezero za sprostitev in kotiček, kjer lahko najde umirjenost in zadovoljstvo ter se napolni z svežo energijo za nove izzive, ki jih prinaša življenje.

Vrtni ribniki so postali nujno pribežališče za veliko redkih živalskih vrst, ki jih ogroža širjenje mestnega okolja. Ob ribniku najdejo svoj dom različne vrste dvoživk, skoraj neopazne vodne žuželke, kačji pastirji, veliko različnih ptic in ostalega vodnega življa.
Vodo lahko na različne načine vključimo v naš vrt, bodisi da je to manjši ribniček s potočkom, kjer se kopajo ptice ali pa večje naravno jezero.